İşlem Süresi
15 dakika
İşe Dönüş
Hemen
Etkisi
3 ay ortaya sonra çıkar
Lokal Anestezi
Altında Yapılır

PRP Tedavisi
Saç Dökülmesi
Yara izleri,
Cilt lekeleri,
Cilt sarkmaları
Kırışıklıklara karşı yeni nesil çözümler sunan mezoterapi uygulamalarından biridir.
“Platelet Rich Plasma” olarak da bilinen işlem aslında kök hücre tedavisidir. Kişinin kendi kanındaki hücrelerle cildi yenileyecek hücrelerin üretilmesi esasına dayanır. Bu yeni hücreler ince iğnelerle yeniden vücuda enjekte edilir.
PRP uygulaması, çok etkili, neredeyse tamamen güvenilir ve zararsız bir uygulama olmasıyla birlikte diğer estetik uygulamalara göre etkileri daha geç görülür.
PRP Cildi Nasıl Etkiler?
PRP tedavisindeki asıl aktörler pıhtı hücreleridir. Pıhtı hücreleri, cildimizde yara ve hasarları onarmakla görevlidir. Hastadan alınan kan, çeşitli işlemlerle ayrıştırılır ve pıhtı hücreleri açısından zenginleştirilerek kusurlu bölgeye enjekte edilir. Trombosit hücreler, onarıcı güçlerini bu bölgede iyileşme sağlamak için kullanırlar. Cildin yenilenmesini sağlarlar. Ayrıca pıhtı hücreleri, yaralı bölgeye kök hücreleri çektiği için de hasarlı bölgenin yenilenmesine ve tazelenmesine yardımcı olurlar.
PRP işlemi etkisini göstermeye başladığında hastalarımız, daha genç ve canlı bir cilt görünümüne kavuşmaktadır. Aynı zamanda güneş, sivilce ve diğer dışsal etkenlerle oluşmuş cilt hasarlarında bariz azalma görülmektedir.

PRP Mersin HBT Kliniği | PRP Adana HBT Kliniği
PRP Tedavisi Kimlere Yapılır?
Hasarlı bölgeye enjekte edilen kan, tamamen hastaya ait olduğu için uygulamanın riski yok denebilecek kadar azdır. Operasyondan sonra enjeksiyon yapılan bölgede hafif ödem ve morluklar görülebilir. Doktorun reçete edeceği ilaçlarla bunların önüne kolayca geçilebilir. Morluk ve ödemler, hiçbir müdahale olmasa dahi en fazla 1 – 2 gün içerisinde kaybolur. PRP işlemi, cildinin donuk görünmesinden ve renk eşitsizliklerinden rahatsız olan herkese yapılabilir. Hastanın 18 yaşını geçmiş ve sağlıklı bir birey olması yeterlidir. PRP uygulamasında sağlık kriterlerinin dışında kalan durumlar ise:
- Kanser öyküsü olanlara
- Kan sulandırıcı ilaç vb. düzenli ilaç kullanımı olanlarda
- Kan ve damar yolu ile ilgili rahatsızlıklara sahip olanlarda
- Cilt enfeksiyonu olan kişilere ve ciltte tahriş olmuş bölgelere
- Hamile ve emziren kadınlara yapılmamaktadır.
PRP Nasıl Yapılır?
PRP işlemi, anestezi ve uygulama ile birlikte toplamda 30 – 40 dakika süren kısa bir işlemdir. İşlem ince uçlu iğnelerle yapılır. Bu nedenle lokal anestezi altında yapılması tercih edilmektedir. Önce hastadan kan örneği alınır ve özel tüplere konulur. Santrifüj cihazında ayrıştırılır ve pıhtı hücreleri açısından zenginleştirilir. Son olarak elde edilen kan ise yeniden hastanın vücuduna, kusurlu bölgeye, enjekte edilir. Hasta işlemden sonra hemen günlük yaşamına dönebilir. Fakat uygulamanın etkili olması için düzenli aralıklarla en az 3 -4 seans tekrar edilmesi gerekir. PRP tedavisinde seans sayıları ve aralıkları, her hastanın kendi ihtiyaçlarına özel olarak belirlenmektedir.


PRP Etkisi Ne Zaman Belli Olur?
Dolgu ve botoks uygulamalarının aksine, PRP zamanla etkisini gösteren bir işlemdir. Çok etkili bir uygulama olmakla birlikte ilk 2 – 3 seansta belirgin değişiklikler olmaz. PRP cilt düzeltmenin etkilerini görebilmek için yaklaşık 3 – 6 ay arasında beklemek gerekebilir. Bu süre, kişiden kişiye değişebilir.
Fiyatları öğrenmek ve teknik hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.
PRP’nin herhangi bir yan etkisi ya da enfeksiyon riski var mı?
Şayet doğru kit kullanılırsa hiçbir riski ve yan etkisi yoktur. Çünkü her seans için tek kullanımlık enjeksiyon ve tüp içeren bir kittir. Son derece güvenlidir. Yan etkisi de olamaz çünkü sizden alınan size, sadece size fazlasıyla geri verilmektedir.